Найкращі салати з крабових паличок (ТОП-15)


У цій темі розглянемо кращі, незвичні рецепти смачних салатів з крабовими паличками, серед яких кожен зможе знайти щось на свій смак нове або давно забуте. Підбірка самих різних салатів з фото і покроковим описом.

салати з крабових паличок

Салат з крабових паличок – один з найпопулярніших варіантів для святкового столу. Його смак пройшов перевірку часом. Як відомо, крабові палички роблять з перемеленого м’яса білих риб. Це готовий продукт, що не потребує теплової обробки. Салат з крабових паличок має велику кількість переваг перед іншими видами закусок. Вони підкупають своєю оригінальністю за смаком, простотою, доступністю та легкістю приготування. Крабові палички відмінно поєднуються з багатьма продуктами, тому існує дуже багато варіантів салатів на основі цього продукту. Всі вони відрізняються смаком і подачею. Ці особливості дають змогу починаючим кулінарам, підключивши фантазію, створювати нові шедеври. При цьому існує класичний рецепт, де крабові палички поєднуються з кукурудзою та яйцями. Заправкою крабових салатів зазвичай є майонез, густий йогурт, сметана чи соуси на їх основі.

Салат з крабових паличок класичний рецепт

Салат з крабовими паличками класичний

Класичний варіант крабового салату з стандартного набору продуктів, готується дуже швидко і просто, має свій особливий смак.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 500 г
  • Яйця – 5-6 шт
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Майонез – 100 г
  • Сіль – за смаком.

Приготуваня:

Крабові палички необхідно розморозити, порізати середнім кубиком, помістити в салатник.

Яйця відварити круто, почистити, нарізати кубиками, додати до крабових паличок.

Консервовану кукурудзу процідіть від маринаду, додайте до основного складу інгредієнтів.

Додайте майонез, посоліть за смаком, ретельно перемішайте.

Салат готовий до подачі на стіл.

Салат з крабових паличок і сухариків

Салат з крабовими паличками і сухариками

Сухарики роблять легкий крабовий салат більш ситним і поживним. Цей салат вживається відразу після приготування, щоб сухарики не встигли розмокнути.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 240 г
  • Яйця – 5 шт
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Сухарики солоні – 100-150 г
  • Свіжі огірки – 2-3 шт
  • Майонез – 100 г
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

Розморожені крабові палички наріжте кубиками. Яйця відварити круто, нарізати так само, як і палички.

Свіжі огірки очистіть від шкірки, м’якоть наріжте кубиком. Сухарики приготуйте самостійно з пшеничного батону, або придбайте вже готовий продукт.

Всі підготовлені інгредієнти перекладіть в одну ємність, додайте консервовану кукурудзу, попередньо злившиувесь маринад. Салат заправте майонезом, додайте сіль за смаком, ретельно перемішайте.

Перекладіть салат в тарілку, прикрасьте зеленню, подайте на стіл.

Салат з крабових паличок і кукурудзи

Салат з крабовими паличками і кукурудзою

Салат з крабовими паличками і кукурудзою вважається найбільш популярним на святковому столі. Салат має виражений солодкуватий смак і легку різкість за рахунок ріпчастої цибулі.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 250 г
  • Огірки свіжі – 150 г
  • Яйця – 6 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Кукурудза консервована – 150 г
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

Крабові палички розморозьте, наріжте кубиками середнього розміру.

Свіжі огірки, не очищені від  шкірки, також наріжте кубиками.

Ріпчасту цибулю почистіть, дрібно поріжте. Нарізану цибулю трохи посоліть і помніть руками, це позбавить її гостроти та різкості.

Яйця зваріть круто, очистіть, наріжте кубиками.

Всі підготовлені інгредієнти викладіть в простору ємність, додайте консервовану кукурудзу, процідивши її від маринаду. Заправте салат майонезом, посоліть, перемішайте.

Перекладіть в салатник для подачі.

Салат з пекінської капусти і крабових паличок

салат з крабових паличок і пекнінки

Пекінська капуста робить салат з крабових паличок легким, повітряним і пишним. Він ідеально виглядає на столі, виходить хрустким, свіжим і дуже корисним.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 300 г
  • Крабові палички – 200 г
  • Кукурудза консервована – 100 г
  • Яйця – 2-3 шт
  • Цибуля зелена – 20 г
  • Майонез – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Крабові палички заздалегідь розморозьте, наріжте великим кубиком.

Яйця зваріть круто, білок і жовток наріжте кубиками.

Качан пекінської капусти відокремте від верхніх листочків, нашаткуйте смужками середнього розміру.

Капусту, яйця і крабові палички відправте в простору ємність, додайте консервовану кукурудзу і зелену цибулю, нарізану кільцями. Заправте суміш майонезом, приправте сіллю і меленим перцем, перемішайте.

Салат перекладіть в тарілку для подачі.

Салат з крабовими паличками і плавленим сиром (Салат «Звана вечеря»)

салат з крабових паличок і плавленого сиру

Салат, що викладається шарами,  з крабових паличок, грибів і плавленого сиру виходить смачним і красивим. Верхній шар з м’якого плавленого сиру робить салат дуже ніжним і апетитним.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г
  • Печериці – 300 г
  • Сир – 200 г
  • Відварені яйця – 4 шт
  • Плавлений сирок – 100 г
  • Майонез – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Кріп – за смаком
  • Олія – ​​2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте четвертинками або кубиками, обсмажте в олії до напівпрозорості. Печериці подрібніть довільно, додайте до цибулі. Смажте суміш близько 5-7 хвилин до повного випаровування грибного соку, посоліть. Після смаження гриби повністю остудіть.

На плоску тарілку встановіть формувальне кільце діаметром 20 см. Нижній шар салату сформуйте з дрібно нарізаних крабових паличок, змастіть їх майонезом.

Варені яйця наріжте кубиком, викладіть зверху крабових паличок, також покрийте майонезом, посоліть.

Далі викладіть смажені гриби з цибулею, злегка змастіть майонезом.

Сир натріть на крупній тертці, покладіть на гриби, добре притисніть його ложкою.

Салат накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1-2 години для просочення шарів.

М’який плавлений сирок трохи заморозьте в морозильній камері, натріть його на крупній тертці і викладіть на верх салату перед подачею. Прикрасьте гілочками свіжого кропу.

Салат з крабових паличок і шампіньйонів

Салат з крабовими паличками і маринованими грибами

Мариновані гриби вносять в цей салат нотку пікантності і соковитості. Крім грибів і крабових паличок, використовуються овочі, що пасерують в олії.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 300  г
  • Печериці мариновані – 280 г
  • Яйце куряче – 4 шт
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

Від маринованих грибів відберіть прянощі, наріжте їх пластинками.

Ріпчасту цибулю наріжте кубиком, обсмажте в олії до напівпрозорості і легкої золотистості, сильно не засмажуючи. Моркву натріть на спеціальній тертці з насадкою для корейських салатів, довгі смужки розріжте на кілька частин. Моркву обсмажте в олії до м’якості окремо від цибулі. Після смаження овочі остудіть.

Яйця відваріть круто, наріжте середніми кубиками. Крабові палички заздалегідь розморозьте, також наріжте кубиками.

Всі підготовлені компоненти перекладіть в одну ємність, додайте майонез, всипте сіль і мелений перець за смаком, ретельно перемішайте.

Салат перекладіть в тарілку для подачі, прикрасьте зеленню.

Салат з крабових паличок, сухариків і помідорів (Салат «Корида»)

Салат з крабовими паличками, сухариками і помідорами.

Салат, що викладається шарами, з помідорами і крабовими паличками має привабливий зовнішній вигляд і ідеальний збалансований смак. Верхівка салату формується з солоних сухариків.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт
  • Крабові палички – 200 г
  • Консервована кукурудза – 260 г
  • Твердий сир – 150 г
  • Сухарики пшеничні – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 70 мл
  • Сіль –  за смаком.

Приготування:

Помідори розріжте на декілька частин, ложкою видаліть м’якоть з соком і насінням. Томати наріжте кубиками, змішайте з подрібненим часником і сіллю, дайте постояти 5 хвилин, після злийте весь сік. На плоску тарілку встановіть формувальне кільце, викладіть томати нижнім шаром, зверху зробіть сітку з майонезу.

Крабові палички наріжте великим кубиком, викладіть на помідори, змастіть майонезом.

Консервовану кукурудзу позбавте від маринаду, укладіть на крабові палички, покрийте майонезом.

Кукурудзу притрусіть сиром, натертим на крупній тертці.Сир змастіть майонезом, добре утрамбовуючи всі шари ложкою.

Верхній шар сформуйте з солоних сухариків. Їх можна приготувати самостійно або придбати вже готовий продукт.

Салат з крабовими паличками та чіпсами

Салат з крабовими паличками і чіпсами

У сучасній кулінарії чіпси є досить частим інгредієнтів в салатах. Ними можна оригінально прикрасити салат, також вони відмінно доповнюють основні продукти своїм солоним і пряним смаком.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 12 шт
  • Яйця – 2 шт
  • Помідор – 2 шт
  • Сир – 120 г
  • Чіпси солоні – 30 шт
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

Крабові палички розморозьте, наріжте великими кружечками.

Помідори наріжте великими шматочками. Сік, який виділиться при нарізці, злийте.

Яйця зваріть круто, наріжте великими кубиками.

Всі інгредієнти помістіть в одну ємність, додайте сир, тертий на крупній тертці. Суміш заправте майонезом, посоліть, перемішайте.

Салат викладіть на плоску тарілку, з боків прикрасьте картопляними чіпсами, формуючи квітку.

Салат з крабовими паличками і рисом

Салат з крабовими паличками і рисом

У крабові салати досить часто додають відварений рис, який робить страву більш ситним і поживним. Також ніжний смак рису трохи пом’якшує різкість супутніх інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 250 г
  • Консервована кукурудза – 1 банка
  • Рис – 100 г
  • Яйця – 5 шт
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

Яйця зваріть круто, очистіть, наріжте кубиками. Крабові палички розморозьте, також наріжте кубиками. Консервовану кукурудзу повністю процідіть від маринаду.

Рис зваріть в підсоленій воді до готовності. Зверніть увагу, що рис має вийти розсипчастим, а крупинки не  повинні злипалися між собою. Рис повністю остудіть, додайте до основного складу продуктів.

Салат заправте майонезом, посоліть за смаком, перемішайте.

Перекладіть салат в тарілку для подачі, прикрасьте свіжою зеленню.

Салат з крабових паличок і огірка

Салат з крабовими паличками і свіжим огірком

Простий варіант крабового салату зі свіжим огірком. Готується він дуже швидко і просто, всі інгредієнти нарізаються кубиком, просочуються майонезом. Свіжий огірок робить салат дуже соковитим.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 250 г
  • Кукурудза консервована – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Яйця – 6 шт
  • Огірок свіжий – 150 г
  • Майонез – 180 г
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Крабові палички розморозьте, наріжте середнім кубиком. Свіжі огірки також наріжте кубиками, не очищаючи їхвід шкірки.

Яйця зваріть круто, охолодіть, очистіть, наріжте кубиками. Ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.

Подрібнені компоненти перекладіть в одну ємність, додайте консервовану кукурудзу, попередньо зливши весь маринад.

Суміш заправте майонезом, приправте сіллю і меленим перцем, перемішайте.

Салат викладіть на плоску тарілку за допомогою невеликого формувального кільця, притрусіть свіжим кропом.

Салат «Ніжність» з крабовими паличками і плавленим сиром

Салат «Ніжність» з крабовими паличками

Плавлений сир завжди робить будь-який салат більш м’яким і ніжним. Також він відмінно склеює всі інгредієнти між собою, тому в подальшому такому салату легко можна надати будь-яку форму.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г
  • Сирок плавлений – 2 шт
  • Яйця відварні – 4 шт
  • Огірок свіжий – 1 шт
  • Кукурудза консервована – 200 г
  • Цибуля зелена – 30 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – 1-2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Крабові палички розморозьте, наріжте кубиками. Свіжі огірки разом із шкіркою також наріжте кубиками.

Яйця зваріть круто, очистіть, наріжте кубиками. Кукурудзу процідіть від маринаду. Всі нарізані компоненти заправте майонезом, додайте подрібнений часник, перемішайте.

М’який плавлений сирок заздалегідь заморозьте в морозильній камері, після натріть на крупній тертці, додайте до основного складу.

Суміш приправте сіллю і перцем, ретельно перемішайте, викладіть на плоскій тарілці за допомогою формувального кільця. Зелену цибулю наріжте кільцями, притрусіть нею салат.

Салат з крабових паличок і помідорів

Салат з крабовими паличками і помідорами

Салат, шо викладається шарами у формі квітки, виглядає дуже оригінально. Інгредієнти відмінно підібрані, салат має відмінний смак. Готується просто і швидко, підійде для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 240 г
  • Яйце куряче – 3 шт
  • Сир – 150-200 г
  • Помідори – 2 шт
  • Часник – 1-2 зубчика
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

Крабові палички розморозьте, наріжте впоперек продовгуватими шматочками. Частину нарізки викладіть на плоску тарілку, половину залиште для прикраси.

Яйця відварити, натерти на крупній тертці, викласти на крабові палички. Окремо приготуйте заправку – в майонез додайте подрібнений часник і сіль, перемішайте. Соусом змастіть яйця.

Помідори наріжте смужками. Сік, що виділився при нарізці, злийте. Томати покладіть на яйця, притрусіть меленим чорним перцем.

З соусу зробіть густу сітку.

Сир натріть на дрібній тертці, викладіть наступним шаром, змастіть майонезним соусом.

Зверху салат прикрасьте крабовими пластинами, виклавши їх по колу скраю. Поставте салат в холодильник на 30 хвилин для просочення шарів. Прикрасьте зеленню, подайте на стіл.

Салат «Червоне море» з крабовими паличками

салат з крабових паличок червоне море

Цей салат має велику популярність за рахунок свого смаку і яскравого зовнішнього вигляду. Всі інгредієнти мають один вид нарізки – довгою соломкою.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г
  • Перець солодкий –  1/4 шт
  • Помідори – 3-4 шт
  • Сир – 50-70 г
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Майонез – 2-3 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Солодкий червоний перець очистіть від насіння та прожилок, м’якоть наріжте довгими тонкими смужками.

Помідори розріжте навпіл, щоб повністю видалити все насіння і м’якоть всередині плоду. Томати наріжте смужками.

Крабові палички розморозьте, наріжте довгою соломкою, додайте до овочів.

Сир натріть на крупній тертці, помістіть до основи салату, додайте майонез і подрібнений часник.

Суміш приправте сіллю і перцем, перемішайте, викладіть на тарілку, подайте на стіл.

Салат з крабових паличок і курки (Салат «Ніжна дружина»)

Поєднання м’яса і крабових паличок в одній страві досить незвично. Для цього салату використовується соковите куряче м’ясо на кістці. Салат викладаємо шарами, кожен шар просочуємо майонезом. Оригінальний рецепт для різноманітності на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Куряче стегно – 1-2 шт
  • Яйце куряче – 3 шт
  • Крабові палички – 200 г
  • Консервована кукурудза – 150 г
  • Плавлений сирок – 1 шт
  • Масло – 20 г
  • Майонез – 100 г
  • Сіль –  за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

Курячі стегна відваріть до готовності в підсоленій воді. М’ясо остудіть, відокремте м’якоть від кістки, наріжте на шматки, викладіть на плоску тарілку за допомогою формувального кільця, змастіть майонезом.

Яйця зваріть круто, відокремте жовтки від білків. Білки натріть на великій тертці, викладіть зверху на м’ясо, заправте меленим перцем і сіллю. Яйця змастіть майонезом.

Плавлений сир подрібніть на тертці, викладіть на яйця. На сирок натріть заморожене масло.

Крабові палички наріжте кубиками, сформуйте наступний шар, зверху нанесіть майонез.

Консервовану кукурудзу відокремте від маринаду, помістіть на крабові палички, також змастіть майонезом.

Яєчні жовтки натріть на дрібній тертці, сформуйте верхівку салату, не змащуючи майонезом. Салат поставте в холодильник на 2 години для просочення. Після зніміть формувальне кільце, та подавайте на стіл.

Салат шарами з крабовими паличками

салат з крабових паличок слоями

Салат шарами з крабових паличок гідний будь-якого святкового столу. Він має яскравий зовнішній вигляд і приголомшливий смак. Зверху салат красиво прикрашається, що надає йому незвичного і оригінального вигляду.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 250 г
  • Сир – 150 г
  • Свіжий огірок – 1 шт
  • Яйця – 4 шт
  • Кукурудза консервована – 250 г
  • Майонез – 150 г
  • Сіль –  за смаком.

Приготування:

Крабові палички покришіть дрібними кубиками, викладіть на плоску тарілку нижнім шаром, використовуючи формувальне кільце. Крабові палички змастіть майонезом.

Сир натріть на крупній тертці, стружку викладіть на крабові палички, змастіть майонезом.

Свіжі огірки очистіть від шкірки, м’якоть натріть на крупній тертці, руками відіжміть весь сік. Шкірочка знадобиться для прикрашання салату. З огірків сформуйте наступний шар. Огірки досить соковиті, тому змащувати майонезом їх не потрібно.

Консервовану кукурудзу відіжміть від маринаду, викладіть на огірки, покрийте майонезом.

Яйця відваріть круто, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці, покладіть на кукурудзу, посоліть, змастіть майонезом.

Жовтки подрібніть, притрусіть ними верхівку салату.

Зі смужок огіркової шкірки зробіть рулети, викладіть їх на верхівці салату. Салату дайте 2-3 години на просочення в холодильнику.

Смачного!

Олена

Кулінарія - це моє захоплення! Люблю готувати смачні страви та знаходити нові цікаві рецепти.

Останні дописи